بازده استخراج متانولی اسیدی شده از قاووت خشخاشی شیررضا بدون چربی مورد بررسی قرار گرفت.
تفاوت معنی داری ( P <0.05) در بین نمونه های عملیات حرارتی مختلف مشاهده شد.
نتایج نشان داد که SRPF با 0.9 ± 28.5 درصد بهترین در استخراج بود و پس از آن RPF (0.2 ± 20.0 درصد) و NPF (0.9 ± 18.6 درصد) قرار گرفتند.
از روش فولین-سیوکالتو به عنوان روشی سریع برای ارزیابی ترکیبات فنولی کل (TF) در نمونه های قاووت آرد پسته استفاده شد.
غلظت TP عصاره متانولی اسیدی بین NPF (0.2 ± 11.4 میلی گرم GAE / گرم PF dw) و RPF (0.6 ± 11.1 میلی گرم GAE / گرم PF dw) مشابه بود.
با این حال، کاهش جزئی و قابل توجهی در SRPF (6/0 ± 4/10 میلیگرم GAE/g PF dw) مشاهده شد.
نتایج بهدستآمده در مقایسه با عصاره پوست سبز قاووت پسته از رقم فندقی و احمدآقایی بهترتیب 8/32 و 28 میلیگرم در گرم نمونه کمتر بود.
با توجه به محتوای فلاونوئیدها (FL)، آرد پسته از 0.05 ± 0.48 تا 0.1 ± 0.7 میلی گرم QE/g PF dw متغیر بود.
SRPF محتوای FT جزئی را ارائه کرد که به طور قابل توجهی در رابطه با سایر آردهای قاووت پسته پسته آنالیز شده متفاوت بود.
در غیر این صورت، اثر مهار بر روی سنجش رادیکالهای DPPH فعالیت وابسته به غلظت را نشان داد و روندهای مشابهی برای عصارههای NPF و RPF مشاهده شد.
مقادیر EC 50 در عصاره NPF کمترین مقدار (2.2 میلی گرم در میلی لیتر) و پس از آن RPF (2.7 میلی گرم در میلی لیتر) و SRPF (4.1 میلی گرم در میلی لیتر) بود.
ارتباط بین فعالیت آنتی اکسیدانی و محتوای TP با استفاده از تجزیه و تحلیل همبستگی ساده ارزیابی شد.
آرد مغز پسته که در اینجا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، مقادیر بیشتری از ترکیبات پلی فنلی را در مقایسه با بادام، فندق، بادام زمینی، ماکادمیا و قاووت کرمان چهل گیاه مغز قاووت آرد پسته از دیگر منشاها نشان می دهد.
فنلهای پلیهیدریک با تعداد زیاد گروههای OH، مانند ترکیبات متعددی که در عصارههای متانولی قاووت آرد پسته شناسایی شدهاند.
به دلیل ظرفیت انتقال اتم هیدروژن به خمیر پسته رادیکال های آلکیل لیپید، به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی آنها در واکنش های پراکسیداسیون لیپیدی شناخته شده اند.
- منابع:
- تبلیغات: